Stucwerk

Wij hebben verschillende gespecialiseerde teams van vakmannen in huis die al jaren stuken, elk gewenst deel van uw woning zowel binnen als buiten kan gestukt worden met de juiste voorbereiding en afwerking. Mooi glad stucwerk kan een huis geheel afmaken zodat uw muren en plafonds hierna geschilderd of gespoten kunnen worden met latexverf.

Stucwerk de voordelen;

Wat zijn de voordelen als u uw gehele huis van stucwerk laat voorzien? Lees hier alle voordelen wat deze wand- en plafondafwerking met zich mee brengt;

  1. Jaren lang plezier van deze gladde wand- en plafondafwerking.
  2. De licht intensiteit word voor 40 % meer verdeeld in de woning
  3. Waarden verhoging van u woning
  4. Visueel meer ruimte

 Het enige wat dan nog ontbreekt na het prachtig strak stuken van de wanden is het strak spuiten of sausen van de wanden, daar kunt u uiteraard bij C&R Aannemers ook voor terecht, wij hebben een gespecialiseerd team daarvoor net als onze stuc teams.

Wat is stucwerk

Stucwerk (ook stuc, stucco of pleisterwerk) is een laag pleister (of een andere mortel), die op een binnen- of buitenmuur, een plafond of gewelf is aangebracht en daarna, al dan niet met behulp van sjablonen, op een kunstzinnige manier is bewerkt tot een decoratief geheel. Veel gebruikte vormen van stucwerk zijn sierlijsten, rozetten en pilasters. Stucwerk wordt vaak ingezet om onaantrekkelijke wanden van leemhoutbaksteen of beton aan het oog te onttrekken.

Wat is het nu eigenlijk stucadoor of stukadoor? Veel mensen schrijven het verkeerd of zoeken het op en dat is helemaal zo vreemd nog niet! Het is namelijk ook erg verwarrend en onlogisch als je het vergelijkt met de rest van de Nederlandse taal.

Het antwoord is overigens kort en duidelijk:

Stucadoor of stukadoor? Het is Stukadoor!

Vanwaar die verwarring dan? Die is voornamelijk afkomstig van het werkwoord en het eindproduct (product met een c en geen k!). Het eindproduct dat een stukadoor namelijk oplevert is stucwerk (met een c dus!), het spul dat aangebracht wordt is stuc en het werk dat een een stukadoor doet kan zelfs op drie manieren geschreven worden: stuken, stucen of stukadoren. Er lijkt bijna geen goed of fout antwoord te zijn! Stucen de meest gebruikte term, maar vreemd genoeg zou je dat echter uit moeten spreken als stussen!

Wilt u ook prachtige strakke muren ? Wacht dan niet en vraag een offerte aan.

Zie hier onder enkele voorbeelden van projecten uit onze portfolio.

 

 

 

Ons dienstenaanbod is zeer groot en we breiden het voortdurend uit.

Navigatie
Bel ons

+31629056373

Mail ons

info@uphoveniers.nl

Vestigingsadres

Sandenburg 106, Haarlem

© 2021 All rights reserved.

Scroll to top